logo pravos

Ispiti iz predmeta Međunarodno pravo

Općenito o provjeri znanja

 

Ispit se sastoji od pisanog i usmenog dijela. Na pisanom dijelu ispita studenti odgovaraju na 25 pitanja. Za prolaz trebaju odgovoriti točno na barem 15 pitanja. U pisanom dijelu ispita pokrivena je materija svih poglavlja u literaturi propisanoj za ispit. Studenti su o datumu održavanja usmenog ispita obavještavaju tijekom održavanja pisanog dijela ispita ili prilikom objave rezultata pismenog dijela. Usmeni dio ispita održava se u našem kabinetu (kabinet 65, Radićeva 13, potkrovlje).

 

 

 

Odbacite koncept pripreme ispita po skriptama ili po Internet izvorima!

Uočeno je na ispitima da studenti uče po studentskim skriptama iz Međunarodnog prava ili kao izvor navode nekakve PowerPoint prezentacije s Interneta. Niti jedno niti drugo nije niti će ikad biti relevantan izvor za pripremu ispita iz Međunarodnog prava. S takvom praksom treba se prekinuti i studij treba shvatiti ozbiljno. Pripremanje ispita po skriptama ili nekakvim prezentacijama samo će privremeno studentima donijeti korist. U konačnici, studenti su ti koji gube jer uče po "izvorima" u kojima je materija iznimno skraćena i krajnje nekvalitetno napisana. Znanje koje se dobiva takvim "učenjem" ispod je razine fakultetskog. Niti jedan ozbiljan student neće se odlučiti za učenje po neslužbenim izvorima. Pripremanje ispita po skriptama ili s Interneta jeftina su rješenja i predstavljaju poseban oblik varanja na ispitu.

Studentima prava iznimno je važna da puno čitaju kvalitetna djela, jer će upravo time poraditi na svojoj elokvenciji, pravnom promišljanju, razvijanju pravne terminologije i slično, što sigurno neće dobiti čitajući loše napisane skripte ili nekakve web prezentacije. Molimo studente da ozbiljno shvate studij i uče po propisanoj i službenoj literaturi. Mislite na svoju budućnost, ulažite u sebe i svoje znanje. Uhvatite se u koštac s ozbiljnom pravnom literaturom i međunarodno pravo svladavajte učenjem iz knjiga.