logo pravos

Obavijesti u ak. god. 2019./20.

OBAVIJEST ZA IZVANREDNE STUDENTE

 

Molimo studente koji su do sada slušali predavanja iz predmeta Međunarodno pravo u terminu za izvanredne studente četvrtkom poslijepodne da se najkasnije do srijede navečer jave doc. dr. sc. Davoru Muhviću na dmuhvic(at)pravos(dot)hr radi dogovora oko organiziranja on-line nastave.

 

VAŽNO: OBAVIJEST O ONLINE NASTAVI U OŽUJKU

 

Drage kolegice i kolege, vrijedno radimo na pripremi materijala za prva online predavanja iz Međunarodnog prava planirana po redovnom raspredu 17. i 19. ožujka 2020. i sva sljedeća. Pripreme su na samom kraju, a e-kolegij Međunarodno pravo pustit ćemo u utorak  17. ožujka u 8h u skladu s našim redovnim rasporedom za predavanja. Studenti će dobiti detaljne upute kako koristiti online materijale te, naravno, i same materijale.

Molim Vas da pratite redovno ove naše web-stranice Katedre za međunarodno pravo za sve informacije vezane uz online nastavu, ali i da se već sada logirate na Loomen https://loomen.carnet.hr sa svojim AAI identitetom gdje Vas čekaju materijali. Ukoliko se ne možete logirati, javite se čim prije našim administratorima, gdinu Zdravku Rašiću i gđi Mariji Dijanović za pomoć, da ne gubite na vremenu i tempu učenja i rada.

Kada se logirate, potražite pod "Visokoškolske ustanove" - "Pravos" - "Međunarodno pravo - predavanja" (kratica "MeP"). Trenutno možete vidjeti samo naziv našeg e-kolegija "Međunaorodno pravo - predavanja", pod passwordom je pristup materijalima, a pristup svim studentima omogućit ćemo u utorak.

Inače, za ovaj smo post omogućili komentiranje pa ako imate pitanja možete ga postaviti klikom na Više o ovom postu (na dnu stranice su pitanja i komentari).

 

 

SEMINAR: OBAVIJEST O ODRŽAVANJU ONLINE NASTAVE

Obavještavamo redovne studente koji pohađaju Seminar iz Međunarodnog prava da će se zbog izvanrednih okolnosti nastava do daljnjega održavati on-line preko sustava za učenje na daljinu Merlin. Nekih velikih promjena u načinu održavanja nastave neće biti: studenti do daljnjega rade na prikupljanju literature i izvora za svoje seminarske radove, iščitavaju pronađeno i osmišljavaju (radnu) strukturu rada. Jedina razlika bit će u tome što se nećemo nalaziti zajedno u dvorani, već svatko za svojim osobnim računalom. Međusobna komunikacija će se odvijati putem Merlinovih resursa: Chata za zajedničku komunikaciju i Dijaloga za zatvorenu komunikaciju na relaciji nastavnik-student. Molimo stoga seminarce da se logiraju na Merlin svojim AAI(at)Edu(dot)hr korisničkim identitetom i upišu se na kolegij "Međunarodno pravo - seminar" te da budu on-line i logirani na kolegij na Merlinu u terminu nastave, utorkom u 11.15. U slučaju mogućih komplikacija koristit ćemo klasični Moodle ili ćemo se dogovoriti putem e-maila.

 

Rezultati pismenog dijela ispita održanog 21. veljače 2020.

 

Rezultate pismenog ispita iz Međunarodnog prava i srodnih predmeta održanog 21. veljače 2020. možete vidjeti klikom na naslov članka.

 

Rezultati pismenog dijela ispita održanog 7. veljače 2020.

 

Rezultate pismenog dijela ispita iz Međunarodnog prava (i srodnih predmeta) održanog 7. veljače 2020. možete vidjeti klikom na naslov članka.

 

Rezultati pismenog dijela ispita održanog 17. siječnja 2020.

 

Rezultate pismenog dijela ispita iz Međunarodnog prava održanog 17. siječnja 2020. možete vidjeti klikom na naslov članka.

 

Rezultati pismenog dijela ispita održanog 13. prosinca 2019.

 

Rezultate pismenog dijela ispita iz Međunarodnog prava (i Diplomatskog prava i diplomatske profesije) održanog 13. prosinca 2019. možete vidjeti klikom na naslov članka.

 

Poziv za dostavu prijava - demonstrator iz međunarodnog prava

 

Katedra za međunarodno javno i privatno pravo poziva redovite studente Pravnog fakulteta Osijek za prijavu za demonstratora koji će pomagati pri izvođenju kolegija Međunarodno pravo. Za više informacija kliknite ovdje.

 

MEĐUNARODNOPRAVNI MODUL: obavijest

 

Obavještavamo polaznike Međunarodnopravnog modula na V. godini Integriranog studija da će se nastava iz predmeta Međunarodna zaštita ljudska prava i Diplomatsko pravo i diplomatska profesija održavati srijedom i četvrtkom od 8.15 sati u kabinetu 65 (Radićeva 13). Molimo sve polaznike Modula koji to još nisu učinili da se jave putem e-maila na dmuhvic(at)pravos(dot)hr radi stvaranja e-mailing liste zbog lakše komunikacije.

 

Posjet Uredu pučke pravobraniteljice i Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

 

Dana 6. prosinca 2018. polaznici Međunarodnopravnog modula i ostali zainteresirani studenti Pravnog fakulteta Osijek, uključujući i polaznike našeg Poslijediplomskog specijalističkog studija Ljudska prava su u organizaciji Katedre međunarodnog prava posjetili Ured pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske u Zagrebu i Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske u Zagrebu. Za više informacija i fotografije kliknite naslov članka.

 

Predavanje zamjenice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom RH

 

Dana 28. studenog 2018. u prostorijama Pravnog fakulteta Osijek (dvorana 2/13) predavanje je održala Mira Pekeč Knežević, zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske. Predavanje je održano u organizaciji Katedre međunarodnog prava, a u sklopu aktivnosti na predmetu Međunarodna zaštita ljudskih prava. Za više informacija i fotografije kliknite naslov članka.

 

Studenti MP modula na otvaranju POSI Ureda

 

Obavještavamo polaznike Modula da smo organizirali odlazak na svečano otvaranje i predstavljanje prvog Područnog ureda institucije Pravobranitelja za osobe s invaliditetom za područje Slavonije, Baranje i Srijema koje će se održati u ponedjeljak, 5. studenog 2018. godine u 11 sati u hotelu Osijek, dvorana Javor, Šamačka 4, Osijek. Na predstavljanju Ureda bit će dostupna potpisna lista. Dolaskom i potpisom na listu polaznici Modula ostvarit će dodatne bodove u sklopu predmeta Međunarodna zaštita ljudskih prava. U srijedu, 7. studenog nastavljamo s predavanjima prema rasporedu dok u četvrtak, 8. studenog neće biti predavanja.
 

MP modul: Posjet Gradskom društvu Crvenog križa Osijek

 

U četvrtak, 18. listopada 2018. u 10h organiziran je odlazak na predavanja u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek (https://www.crvenikrizosijek.hr/), Šetalište Petra Preradovića 6. Studente ćemo čekati ispred zgrade u Radićevoj 13, 10-ak minuta prije početka predavanja pa se možemo zajedno prošetati do zgrade. Ili se u 10h možemo naći u samim prostorijama Crvenog križa. Predavanje će biti organizirano u okviru obveznog kolegija na V. godini studija "Međunarodna zaštita ljudskih prava". Studenti će imati prilike saznati niz informacija o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i njihovom djelovanju u RH i svijetu. 

 

Posjet polaznika Međunarodnopravnog modula Područnom uredu Pučke pravobraniteljice u Osijeku

U srijedu, 23. studenog 2016. studenti Međunarodnopravnog modula na V. godini Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, posjetili su u sklopu predmeta Međunarodna zaštita ljudskih prava Područni ured Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske u Osijeku. Za više informacija i fotografija kliknite na naslov članka.

 

Posjet polaznika Međunarodnopravnog modula Gradskom društvu Crvenog križa Osijek

 

U srijedu, 16. studenog 2016. godine studenti Međunarodnopravnog modula imali su organizirano predavanje u okviru predmeta Međunarodna zaštita ljudskih prava u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Za više informacija i fotografija kliknite naslov članka.

 

Nastava na Međunarodnopravnom modulu

 

Nastava na Međunarodnopravnom modulu je dinamična i uredno se odvija na više lokacija - u kabinetu, informatičkoj učinioci, knjižnici, a planiramo i odlaske izvan zgrade Fakulteta. Prva posjeta naših "modulaša" je odlazak u Crveni križ Osijek tijekom ovog tjedna, a onda i u Područni ured Pučkog pravobranitelja RH u Osijeku. Istražuju se nove međunarodnopravne teme, uče se vještine pretraživanja baza podataka i akademskog pisanja, studente se priprema za diplomu i izlazak na tržište rada. Također ih pokušavamo umrežiti s drugim, zaposlenim kolegicama i kolegama koji se bave ljudskopravaškim i drugim sličnim međunarodnopravnim temama, bar na ovoj lokalnoj razini.