logo pravos

Plakati koje izrađuju studenti III. godine Pravnog fakulteta u okviru predmeta Međunarodno pravo

Poziv za izradu plakata


Do danas izrađeni i izloženi plakati:

Studenti II. godine zainteresirani za izvannastavnu aktivnost izrade tematskih plakata iz područja međunarodnog prava u ovom semestru mogu se radi dogovora javiti mailom ili doći osobno na konzultacije ponedjeljkom od 10-12h u naš kabinet na Radićevoj 17.


Cilj je plakata senzibilizirati studente i širu javnost za aktualne i važne probleme u međunarodnoj zajednici, a vezane uz međunarodno pravo.

 

 

 

 

 

Starije vijesti:

 

11. srpnja 2011. godine.

Izloženi studentski plakati

U potkrovlju zgrade u Radićevoj 13 izložena su dva nova plakata koja su izradili studenti III. godine u ovoj akademskoj godini. Studenti su izradili plakate na temu Prava osoba s invaliditetom i Domorodačkim narodima u svijetu. Oba plakata su iznimno informativna, atraktivno izgledaju i imaju cilj senzibiliziranje javnosti za neke od gorućih problema današnjice. Čestitamo studentima koji su sudjelovali u njihovoj izradi, a ostale kolege pozivamo da ih pogledaju.

11. travnja 2011.

Najava izrade novog plakata

Rad na plakatu o domorodačkim narodima polako se bliži kraju. Svi studenti koji su sudjelovali u izradi plakata o domorodačkim narodima dobili su po 10 bodova. Do kraja tjedna tekst s fotografijama bit će predan u tiskaru. Ujedno zainteresiranim studentima nudimo rad na izradi plakata s novom temom - Prava osoba s invaliditetom. Kao i svaki put i ovaj je put graničen broj studenata koji će raditi na izradi plakata. Informacije o drugom eseju bit će dane do kraja ovog tjedna.

Plakati domorodački narodi

Zahvaljujem se studentima koji su predali svoj dio pisanog teksta za plakat Domorodački narodi. Studenti koji još nisu predali molimo da to učine do početka idućeg tjedna kada počinje rad na povezivanju svih tema u jedan tekst.

9. ožujka 2011.

Obavijest studentima o plakatu

Teme ovogodišnjih plakata su: I. domorodački narodi i II. prava invalida. Studenti koji planiraju sudjelovati u izradi plakata molimo da dođu u četvrtak u 11h u kabinet 56 radi daljnjih dogovora.

30.3.2009.

Romi u Hrvatskoj

Sredinom ožujka određena je i prva tema za izradu ovogodišnjih plakata, a to je tema "Romi u Hrvatskoj". Na izradi plakata sudjeluju redovni studenti III. godine: Sena Mehić, Maja Tomić, Ivana Plaščak, Jelena Vidović, Tomislav Vlahović i Domagoj Rožac. Studenti koji su imali namjeru sudjelovati u izradi plakata, ali su zakasnili s prijavom, mogu se prijaviti za idući plakat. Inače, za drugi se plakat već prijavilo šest studenata.

13.05.2008.

Novi poster: Domorodački narodi

Posljednji, četvrti po redu poster u akademskoj godini 2007./2008. ima za temu "Domorodačke narode", a studenti se za izradu ovog postera mogu prijaviti do kraja ovoga tjedna, točnije do nedjelje, 18. svibnja 2008. godine. Ostalo je još vrlo malo mjesta, grupa je gotovo pa popunjena. Ukoliko ste zainteresirani - požurite s prijavom! :) Za izradu ovog postera prijavili su se: Ivana Kodba, Nikolina Ostović, Lidija Lešić, Vesna Miholić, Veronika Mudri, Marina Kovač i Ivana Vidosavljević. Prijaviti se možete mailom. Što se tiče prethodna dva postera, oba su u postupku izrade, očekujem da će biti gotovi u slijedećih tjedan dana. Znam da su studenti nestrpljivi vidjeti rezultate svog rada, ali zbog pretjerane zauzetosti drugim obvezama na Fakultetu, ispričavam se za kašnjenje. :)

Izlaganje: Djeca u ratu

Danas trebamo posebno pohvaliti redovne studente III. godine (abecednim redom) Ivanu Antolović , Ivnu Godžirov , Daniela Hamana i Natašu Pavošević koji su na predavanju iz Međunarodnog prava, posljednjih pola sata, izložili temu "Djeca u ratu". Radi se o studentima koji su aktivno i vrijedno sudjelovali u izradi prvog postera na istu temu! Snimljene su i fotografije mobitelom, ne baš najbolje kvalitete, već tek toliko da zabilježimo trenutak. :) Kolege su, inače, u vrlo kratkom vremenu spremno prihvatile izazov s izlaganjem te odlično pripremljeni dinamično izložili rad na ovu posebno važnu temu. Za to su ih vrijeme ostali kolege pažljivo i sa zanimanjem pratili i na kraju nagradili pljeskom. Za svaku pohvalu!

10.04.2008.

Novi posteri: Genocid, Siromaštvo

Dvije nove grupe studenata započele su rad na dva nova postera. Prvi ima za temu genocid, a drugi probleme siromaštva u suvremenom svijetu. Završetak postera očekuje se do kraja travnja.

09.04.2008.

Prvi poster: Djeca u ratu

Iz tiska je upravo izašao prvi u nizu planiranih postera koje izrađuju studenti po ideji doc. dr. sc. Mire Lulić. Tema našeg prvog postera bila je "Djeca u ratu", a neke od obrađenih tema uključuju problematiku djece-vojnika, zaštitu djece u ratu međunarodnim pravom, seksualno nasilje nad djecom u ratu, itd. U izradi prvog postera sudjelovale su četiri vrijedne studentice III. godine Ivana Antolović, Ivna Godžirov, Nataša Pavošević i Sanja Pinjuh (abecednim redom). Poster je postavljen u prizemlju zgrade u Radićevoj 13 (preko puta centrale). Poster možete vidjeti ovdje . A kako poster izgleda postavljen pogledajte ovdje .