logo pravos

Obavijesti u ak. god. 2022./23.

Okrugli stol Crvenog križa s našim profesorima

Posted by Prof. dr. sc. Mira Lulić on 22/11/2023
Obavijesti u ak. god. 2022./23. >>

 

U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa održan je Okrugli stol posvećen Međunarodnom humanitarnom pravu na kojem su sudjelovali profesori međunarodnog prava, pravosudni dužnosnici i predstavnici međunarodnih organizacija. Okrugli stol je moderirala Marina Pinjagić Telak, zamjenica izvršnog predsjednika, a skupu se obratio i izvršni predsjednik Robert  Markt. Svoje radove izložili su su prof. dr. sc. Davorin Lapaš s Pravnog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Davor Muhvić s Pravnog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Sandra Fabijanić Gagro s Pravnog fakulteta u Rijeci, gđa. Neda Dojčinović i gosp. Slobodan Čitaković iz Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Nakon predavanja, uslijedila je živa rasprava u kojoj su svoje osvrte na problematiku međunarodnog humanitarnog prava dali i gosp. Tomislava Artukovića, sudac Upravnog suda u Osijeku, Miroslav Dasović, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Osijeku te, završno, prof. dr. sc. Mire Lulić s Pravnog fakulteta u Osijeku.

Ovaj Okrugli stol predstavlja značajan korak prema jačanju svijesti o važnosti poštivanja i primjene međunarodnog humanitarnog prava u suvremenom svijetu, gdje se suočavamo s brojnim i ozbiljnim izazovima kršenja ljudskih prava u oružanim sukobima.

 

 

 

 

 

 

 

Last changed: 22/11/2023 at 12:26

Back to Overview